Hoe bepaal je de juiste vakantiebestemming?

Vakantie, in deze tijd van het jaar? Absoluut! Er zijn namelijk ontzettend veel mooie locaties in Europa om te bezoeken tijdens de kerstvakantie. Op de drie dagen van Kerstmis, en nieuwjaar na heb je namelijk binnen twee weken de tijd om op excursie te gaan. Ben je iemand die graag een vakantiehuis wilt boeken, of ga je liever voor een hotel? Achter die vraag én veel meer zul je antwoord krijgen in dit artikel.

Nederland

Europa is een ontzettend veelzijdig continent. Maar gelukkig hoef je niet perse de landsgrenzen over te gaan om te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Mocht je bijvoorbeeld in de Randstad wonen, dan is een bezoek aan het zuidelijke Limburg serieus betoverend. Ondanks dat we een ontzettend vlak landschap hebben, in ons kikkerlandje, is het toch een totaal andere belevenis.

Maar mocht je nou toevallig uit Limburg komen, dan is een bezoek brengen aan de zee absoluut de moeite waard. Zou kun je eventueel een vakantiehuis in Zeeuws Vlaanderen nemen. Een prachtig stuk van de Nederlandse zee én natuur. Vanuit hier ben je binnen één uur gemakkelijk in Antwerpen.

Nederland

België

Over Antwerpen gesproken! België, toch wel ons kleine broertje. Ondanks dat heeft het – objectief gezien – de mooiste natuur. Naast de machtige oude steden zoals Antwerpen en Gent kun je ook afdalen richting Wallonië. Op vakantie gaan in de Ardennen geeft je namelijk het gevoel dat je op een heel ander deel van Europa bent, terwijl je vrij dicht bij huis zult zijn. Mocht je groot liefhebber zijn van de sneeuw, dan zul je in de Ardennen ook wel goed zitten. De kans dat het er in de kerstvakantie wit uit ziet, is namelijk 99,99 procent. Neem de sneeuwkleding én bandenkettingen dus maar mee!

België

Noorwegen

Ben je niet bang, voor een beetje kou en lijkt het je prachtig om het noorderlicht te kunnen zien? Dan is een bezoek brengen aan het prachtige Noorwegen absoluut iets voor jou. In de hoofdstad Oslo kun je geweldig Kerstmis vieren, men noemt het niets voor niets de kersthoofdstad van Europa. Zo is er elk jaar een gegarandeerde witte kerst, waarmee de hele stad is versierd en er veel activiteiten zijn zoals een Korketrekkerrodelbaan, daarnaast is er ook een grote Winter Wonderland kerstmarkt. En mocht je het noorderlicht meegemaakt willen hebben, dan is het aangeraden om naar Svalbard, in Spitsbergen te gaan.

Noorwegen

Slowakije

Onbekend, goedkoop en prachtig. Dat is de beschrijving van Slowakije. Mocht je dus eens origineel willen zijn, dan is op vakantie gaan naar Slowakije een ontzettend goede keus. De winters zijn er koel, hierdoor zijn er maar liefst honderd sneeuwdagen. Hiermee is het een échte wintersportbestemming, waarmee je geen enkele last hebt van Nederlanders, of vele andere toeristen. In het gebied Jasná zijn de pistes van ontzettend hoge kwaliteit, vergelijkbaar met die in Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook de hoge Tatra is een geweldige berg, met maar liefst een hoogte van 2634 meter! Ga dit paradijs, daarom zeker bezoeken!

Slowakije

Lees ook: Hoe kun je gezellig dineren tijdens Kerstmis?

Hoe bepaal je de juiste vakantiebestemming?

Blog, Hoe moet ik, Ontspanning, Vakantie | 0 Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>