Hoe installeer je een regendouche?

Als je al eens een regendouche gebruikt hebt, weet je hoe geweldig het kan zijn. Ge├»nspireerd door vallende regen, kunnen regendouches van sanitairkamer.nl een heerlijk rust moment bieden. Regendouches komen in verschillende stijlen en budgetten. In dit artikel leer je hoe je een douchekop vervangt door een regendouchekop met deze handige stap voor stap handleiding.  

Wat heb je nodig om een regendouche te installeren?

Voordat we naar de stap-voor-stap instructies gaan, zijn er een aantal gereedschappen die je bij de hand moet hebben om deze klus vloeiend te laten verlopen.

Dit zijn:

  • Rubberen afdichtingsring
  • Douchekop
  • Veiligheidsbril
  • Doek
  • Teflon tape
  • Ladder/kruk
  • Waterpomptang

Stap-voor-stap een regendouche installeren

Hier volgt een stap voor stap handleiding voor het vervangen van een reguliere douchekop met een regendouchekop.

Stap 1: Demonteer de oude douchekop

Misschien kun je hem zonder gereedschap verwijderen, maar als de douchekop al een aantal jaren hangt, heb je waarschijnlijk een waterpomptang nodig om de douchekop te verwijderen.

Stap 2: Demonteer de douchearm

Maak de douchearm los door hem er linksom uit te draaien. Je installeert een langere douchearm die ontworpen is om de nieuwe douchekop over je heen te brengen terwijl je doucht.

Stap 3: Kijk door het gat

Kijk eens door het gat in de muur, en controleer of je een ellenboog hebt geïnstalleerd en of deze wordt ondersteund met een dwarsbalk. Je hebt deze extra steun namelijk nodig voor je nieuwe douchekop.

Stap 4: Teflon tape

Neem vervolgens Teflon tape en wikkel het met de klok mee om de schroefdraad, zodat het niet uitrafelt als je de pijpfittingen aan elkaar schroeft. Wikkel het drie of vier keer rond, zodat er genoeg is om lekken te voorkomen.

Stap 5: Plaats de douchearm

Schuif de flens of sierring die het gat mooi afwerkt over de pijp voordat je de douchearm monteert. Monteer de douchearm door deze in het druppel oor te plaatsen en met de klok mee te draaien tot deze goed vastzit. Test op lekkages als je klaar bent met installeren.

Stap 6: Plaats de regendouchekop

Nu kun je jouw nieuwe regendouchekop pakken en deze op de douchearm schroeven. Vastschroeven kan met de hand of met de waterpomptang. Verwijder overtollige teflon tape.

Stap 7: Controleer op lekkages

Nu kun je het water weer aanzetten en controleren op lekkages.

Lees ook: Hoe werkt een aroma diffuser?

Hoe installeer je een regendouche?

Blog, Hoe moet ik, Klussen | 0 Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>