Hoe kun je een trampoline ingraven?

Veel jonge kinderen kunnen er uren plezier aan beleven: de trampoline. Toch is dit speelgoed niet persé de mooiste toevoeging aan jouw achtertuin. Daarom kiezen veel mensen er dan ook voor om een trampoline in te graven. Daarnaast vinden velen een ingegraven trampoline ook veiliger, omdat kinderen niet steeds een trapje op en af hoeven te klimmen. Maar hoe kun je een trampoline dan het beste ingraven? Wij leggen het je uit.

Kies een geschikte locatie

Allereerst is het belangrijk om een geschikte locatie uit te kiezen voor jouw trampoline. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de trampoline die je wilt plaatsen. Let er daarnaast op dat de grond vlak is. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele takken of andere obstakels, je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich stoten tijdens het spelen.

Breng markeringen aan

Zodra je een geschikte plek hebt gevonden voor de trampoline is het belangrijk om de afmetingen aan te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de trampoline (zonder de poten) op de grond te leggen en zo te markeren hoe groot het gat zal moeten worden. Je kunt de afmetingen bijvoorbeeld zichtbaar maken aan de hand van een stuk touw of fluorescerende verf.

Graaf het gat

Nu je de grootte van het gat bepaald hebt kun je aan de slag met het graven van het gat. Om dit te doen kun je het beste gebruik maken van een schop en/of een graafmachine. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is, zodat niemand met het springen tegen de grond aankomt. Houd met het berekenen hiervan rekening met het gewicht van de springers: hoe zwaarder iemand is, hoe meer de trampoline zal doorzakken tijdens het springen.

Zet de trampoline in het gat

Zodra het gat gegraven is kun je de trampoline erin plaatsen. Let er hierbij goed op dat de grond vlak is, zodat de trampoline niet gaan wiebelen. Zet de trampoline goed vast met grond en voeg waar nodig versteviging toe doormiddel van beton of houten palen.

Wanneer kan je de trampoline beter niet ingraven?

Het ingraven van een trampoline kan een goede oplossing zijn, maar is niet in alle gevallen verstandig. Mocht je in jouw tuin bijvoorbeeld snel last hebben van overstromingen of een hoge waterstand, dan is er een grote kans dat het gat onder jouw trampoline zich snel zal vullen met water. Ook de grondsoort van jouw tuin kan bepalend zijn. Een zware of ongelijke grond kan bijvoorbeeld zorgen voor een onstabiele trampoline, wat weer kan resulteren in gevaarlijke omstandigheden om in te springen. Denk dus altijd goed na over de mogelijkheden, zodat het springen altijd een leuke en veilige activiteit zal zijn!

Hoe kun je een trampoline ingraven?

Blog, Hoe moet ik, Ontspanning | 0 Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>