Hoe kun je zorgen dat je niet verveelt tijdens het autorijden?

Het kan heerlijk zijn om af en toe de auto te pakken. Het is meestal sneller dan het openbaar vervoer, je hebt maar één vervoersmiddel nodig van deur tot deur en je neemt makkelijker spullen mee. Wat wel vervelend is: als je alleen rijdt, ligt verveling snel op de loer. Met onderstaande tips ga je eventuele verveling tijdens het autorijden te lijf.  

Gebruik je telefoon als device om verveling te voorkomen en je wakker te houden

Met je telefoon kun je tegenwoordig van alles gebruiken om je geinspireerd en opgewekt te houden. Van het luisteren naar muziek, luisteren van podcasts tot zelfs het genieten van een luisterboek. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dit veilig doet. Rijden met je telefoon in je hand is niet alleen gevaarlijk, je riskeert ook een forse boete. Een telefoonhouder auto is daarom aan te bevelen. Je vindt deze bijvoorbeeld tussen de telefoon accessoires van Smartphonehoesjes.nl. In de video bovenaan de pagina zie je tips voor waar je op moet letten bij het kiezen van een smartphonehouder in de auto.

Luister naar podcasts 

Podcasts zijn hip en perfect voor het autorijden. Ze zijn vaak niet alleen zeer vermakelijk, maar ook regelmatig behoorlijk leerzaam. Er zijn meerdere platforms waarop je naar podcasts kunt luisteren, zoals Spotify, Google Podcasts, Apple Podcast en Stitcher. Daar zijn podcasts over nagenoeg alle denkbare onderwerpen te vinden, van duiding van het nieuws tot waargebeurde crimeverhalen en van sport tot fashion. Hierdoor zit er voor ieder wat wils bij. Je kunt simpelweg een onderwerp in de zoekbalk van een van de genoemde platforms intypen, maar de keuze is dan meestal nog steeds reuze. Daarom zetten we hieronder een paar algemene tips voor je op een rij:

  • De Zelfspodcast met zanger Jaap Reesema en journalist Sander Schimmelpennick werd vorig jaar bekroond tot ‘Podcast van het jaar’. Een echt vast onderwerp is er niet: de twee jeugdvrienden bespreken hun leven én de wereld. Hoe dan ook: het is behoorlijk vermakelijk. Een aflevering wordt gemiddeld 25.000 keer beluisterd. 
  • Laura H. – de podcast is een gigantisch spannende podcast die draait om Laura H, ook wel bekend als het kalifaatmeisje. In de podcast hoor je hoe ze in het kalifaat terechtkwam en er uiteindelijk ontsnapte. 
  • Ted Talks Daily. Je kent de Ted Talks vast in videovorm, maar hij is er nu ook in podcastversie. Als je graag tijdens hrt luisteren van een podcast iets nieuws leert, zit je met deze podcast wel goed. Er komen ontzettend veel verschillende onderwerpen voorbij, dus zit er altijd wel iets bij wat je aanspreekt. 

In onderstaande video de top 5 podcast van vorig jaar!

Geniet van een luisterboek

Luisterboeken hebben net als podcasts de afgelopen jaren flink terrein gewonnen. Waar je tijdens het lezen van ‘normale’ boeken weinig andere activiteiten kunt ondernemen, heb je bij luisterboeken je handen vrij. Het leent zich daarom zeer goed voor het autorijden. Het is ook ideaal als je eigenlijk meer boeken wilt lezen, maar daar lastig de tijd voor kunt vinden. Er zijn verschillende apps waarop je naar luisterboeken kunt luisteren, zoals de LuisterBieb en Storytel, Soms kost dat geld, maar er zijn ook genoeg gratis opties te vinden! Het enige wat je dan nodig hebt is de app en een internetverbinding

Top 5 audio boeken van vorig jaar:

Nogmaals, een telefoon is een geweldig device om je alert te houden tijdens het rijden met uiteenlopende mogelijkheden, maar doe het vooral veilig! Zo kun je het beste de auto eerst ergens parkeren voordat je b.v. een nieuw audioboek of een nieuwe podcast uitkiest. Dus je telefoon in feite helemaal niet aanraken tijdens het rijden.

Rij voorzichtig en blijf alert!

Heb jij nog tips tegen verveling tijdens het rijden? Laat het hieronder weten in een reactie.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>