Hoe maak je een energieplan voor thuis

Energie besparen is tegenwoordig enorm populair. De energieprijzen zijn fenomenaal hoog en de optie die overblijft is, besparen. Wil je net als vele anderen nog meer op je energieverbruik besparen en minder geld kwijt zijn? Lees dan hier over energiebesparende tips: lees ze in 5 minuten. Wedden dat er iets bij zit dat je nog niet gedaan hebt?

De verwarming naar 15 graden

Het is mogelijk, de verwarming naar 15, als het echt moet en je niet voor je gezondheid echt een hogere temperatuur nodig hebt. Het geheim om met minder energie om te gaan thuis zit hem in verschillende dingen. Hieronder enkele tips waarvan sommige van komen van iemand die op Twitter tips deelde en zelf jaren in een kraakpand had gewoond:

  • Draag veel laagjes over elkaar. En maak gebruik van handschoenen. Een goede wollen deken is ook fijn.
  • Zorg voor één warme plek: je bed. Zo kun je jezelf op temperatuur houden.
  • Beweeg: spring, sport. Doe wat, om jezelf warm te houden.
  • Draag thermo-ondergoed. Niet modieus, wel warm.

Wissel de warmte af met vrienden: spreek om en om samen in 1 huis en verwarm dan alleen dat ene vertrek. Bovendien zul je zien dat de ruimte ook al snel wat warmer wordt omdat je met meerdere mensen bent. Gezellig en warm.

Voor wie 15 graden te veel van het ‘goede’ is, een graad lager is ook al wat.

Verduurzamen

Energie is duur, houd daarom de kosten zoveel mogelijk in eigen beheer. Wil je een zonnepaneel kopen? Denk dan ook na over eventueel een accu kopen. Tegenwoordig zijn er steeds meer klachten van mensen over de waarde van terug geleverde energie. Wil je niet pech hebben door een overbelaste netspanning en de grillen van een energieleverancier? Dan is het slim om ook te denken aan een eigen energieopslag. Op die manier baal je niet als ineens terug geleverde energie nauwelijks nog wat opbrengt.

Vervang oude apparaten

Mensen onderschatten nog wel een wat bepaalde apparaten verbruiken. Zeker oude apparaten, zoals bijvoorbeeld oude koelkasten, hebben vaak een laag energielabel. Dat kost enorm veel geld. Geld die je natuurlijk beter kunt steken in andere dingen.

Energiecoach

Er zijn zoveel dingen om te doen: tochtstrip, spouwmuren, dakisolatie, een airco als verwarming gebruiken… Alleen wat brengt nu in jouw specifieke situatie het meeste op? Het hangt af van zoveel verschillende factoren dat het slim is om te kiezen voor een adviesgesprek met een energiecoach. Zo’n coach kan met je meedenken en samen met jou bekijken wat voor jou interessant zijn.

Hoe maak je een energieplan voor thuis

Blog, Hoe moet ik, Huishouden | 0 Comments

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>