Hoe moet je een airfryer schoonmaken?

Een airfryer kan behoorlijk vies worden door voedselresten en aangekoekt vet. Dit is niet altijd eenvoudig schoon te krijgen, zeker niet met alleen een sopje van afwasmiddel. Het beste kun je daarvoor een speciale airfryer schoonmiddel gebruiken, zoal in bovenstaande video beschreven.

Hoe maak je een airfryer goed schoon?

 1. Open de lade waar de voedselresten en aangekoekt vet invalt.

  Zorg er uiteraard voor dat de lade goed is afgekoeld! En zet deze bij voorkeur in de gootsteen.

 2. Giet de juiste dosering van het specifieke Airfryer schoonmaakmiddel in de lade

  Zie de handleiding van het product voor de juiste dosering.

 3. Smeer met een kastje de hele lade in, als ook het mandje van de Airfryer.

 4. Laat het goed intrekken. Meestal een uur.

  Bekijk de specifieke handleiding van het product voor de aanbevolen tijd om het te laten intrekken.

 5. Spoel zowel het mandje als de lade goed schoon.

  Gebruik eventueel hiervoor een zachte borstel of de zachte kant van een spons. Bij moeilijk bereikbare plekken kun je eventueel ook een zachte(!) oude tandenborstel gebruiken om ook deze plekken goed schoon te krijgen.

Zie ook de video bovenaan deze pagina om een goed beeld te krijgen van de hierboven opgesomde instructies.

Deze manier van schoonmaken is geschikt bij de meeste Airfyer schoonmaakmiddelen, maar lees vooral goed de handleiding en eventuele andere bijsluiters van zowel alle schoonmaakmiddelen die je wilt gebruiken, als ook die van jouw specifieke airfryer. Voor de meeste schoonmaakmiddelen geldt natuurlijk dat ze de Airfryer niet aantasten en deze toch goed schoonmaken.

Bekijk de handleiding en instructies

Nogmaals, lees goed de handleiding van je airfryer om te kijken wat daarin wordt aanbevolen voor het schoonmaken. Voor de zekerheid kun je het beste kiezen voor schoonmaakmiddelen die ook echt bedoeld zijn voor je airfryer. Bekijk ook de handleidingen en instructies van deze schoonmaakmiddelen voor het beste resultaat!

Bovenstaande informatie komt van de HG website over het schoonmaken van een Airfryer.

Tips en suggesties?

Heb je verder nog tips en suggesties voor het schoonmaken van een airfyer? Laat deze weten door middel van een reactie onderaan dit artikel!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>