Hoe moet je zelf slijm maken?

Zelf slijm maken

Op een goedkope manier zelf slijm maken kan prima. Voor kinderen is slijm momenteel hét ultieme tijdverdrijf. Slijm met glitters is voor meisjes van rond de tien jaar het meest populair. Op een simpele manier kun je nu zelf aan de slag.
Slijm maken (zonder Borax) is samen met het bovenstaande Youtube filmpje goed te doen. Elk kind vanaf een jaar of 8, is in staat een geweldige slijmmassa te maken.

De volgende ingrediënten heb je nodig om een goede kwaliteit slijm te verkrijgen:

 • Goedkope scheerschuim en knutsellijm;
 • Glittercarrousel en lenzenvloeistof (beiden te koop bij de Action);
 • Handig om een opbergdoosje aan te schaffen om het slijm in op te bergen en in te maken;

De juiste volgorde

Het is belangrijk om in de juiste volgorde de producten te gaan vermengen. Slijm maken DIY is gemakkelijk maar vergt wel een klein beetje inzicht in wat je precies doet. Zo moet je slijm maken in de jusite volgorde:

 1. Gooi als eerste de knutsellijm in een schaal of de opbergbox. Wil je de slijm in een bepaalde kleur, dan is kleurstof van dr.Oetker (bakproduct) een prima optie.
 2. Daarna kunnen de glitters door dit mengsel.
 3. Het scheerschuim is hierna aan de beurt. Beetje op gevoel een bepaalde hoeveelheid bijmengen.
 4. Heb je dit alles goed doorgeroerd dan kun je de lenzenvloeistof toevoegen.
 5. Om kleverigheid te voorkomen kan een kleine hoeveelheid borax worden toegevoegd.
 6. En nu, roeren en nog eens roeren!
 7. De massa wordt steeds zwaarder en in het laatste stadium kun je het slijm gaan kneden.
 8. Je hebt je eigen slijm gemaakt en kan nu je fantasie de vrije loop laten.

Slijm maken zonder lenzenvloeistof

Er zijn ook mogelijkheden om zelf slijm te maken zonde lenzenvloeistof of borax. Bekijk eens onderstaande video’s. Wellicht zit er wat voor je bij dat je bevalt!

Bekijk ook de volgende filmpjes:

Slijm maken zonder borax

Video over het zelf maken van water slijm:Lekker in een slijm bad?

Een bad vol met slijm. Kan dat? Jazeker. Je hebt daar speciaal spul voor wat ik vond in dit artikel op de website Go or No Go. Een bad vol met slijm vinden de kinderen natuurlijk fantastisch. Het is nog nét niet zo’n feest als een bad vol met chocolade 😉 Als ik de review op bovenstaande pagina lees was deze overigens niet super positief en moet je denk ik voor een bad vol met slijm wel meerdere van die pakjes kopen.

Veiligheid staat voorop!

Zorg dat je veilig te werk gaat bij het maken van slijm. Doe dit niet met te jonge kinderen en houd je kinderen goed in de gaten!

Gastblog door Margriet

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>