Hoe vind je de beste vakantiedeals?

Hoe vind je de beste vakantiedeals? Daar ga ik je in deze korte blog bij helpen. Sommige mensen struinen weken het internet af om die ene unieke vakantie te boeken. Gelukkig kan dat ook een stuk makkelijker. Hieronder deel ik 5 tips hoe je de beste vakantiedeals kunt vinden.

5 Tips om de beste vakantiedeals te vinden

Boek ruim van te voren

In de meeste gevallen zijn de vakanties die je ruim tevoren boekt het goedkoopst. Bij veel reisbureaus ontvang je namelijk een vroegboekkorting. Over het algemeen geldt dus; hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie. Dit geldt voor zowel pakketvakanties als vakanties die je zelf van A tot Z regelt. Denk bijvoorbeeld aan vliegtickets, autohuur en hotels.

Zoek incognito

Bijna iedere website maakt gebruik van cookies. Met cookies kunnen adverteerders zien op welke zoektermen je aan het zoeken bent. Helaas wordt hier flink misbruik van gemaakt. Ik zal je een voorbeeld geven. Stel dat je drie keer in google hebt ingetoetst ‘huisje met jacuzzi op de Veluwe’, dan bestaat er een kans dat de prijzen ineens iets duurder worden. Dit komt doordat de adverteerders weten dat jij interesse hebt om een huisje met jacuzzi op de Veluwe te boeken. Vervelende praktijken, maar helaas soms wel de realiteit.

Vandaar dat het handig is om ‘ in cognito’ te zoeken. Op deze manier kunnen adverteerders niet over je schouder meekijken en zullen de prijzen altijd hetzelfde blijven.

Last minute aanbiedingen

Hotels en vakantieparken hebben er een hekel aan als accommodaties leeg staan. Om die reden besluiten zij soms om op het allerlaatste moment de prijzen flink te verlagen. Als je een beetje geduld hebt, kun je hier dus je voordeel mee doen. Uit onderzoek blijkt dat met name buiten het hoogseizoen de accommodaties 2 á 3 dagen van tevoren het goedkoopst zijn.

Boek all inclusive

Als je denkt dat all inclusive vakanties duurder zijn dan gewone vakanties, dan heb je het mis. All inclusive vakanties zijn juist een super goede manier om de beste vakantiedeals te vinden. Je weet je namelijk precies wat de vakantie je gaat kosten. Ook is de toeslag op een all inclusive pakket in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan wanneer je zelf regelmatig uit eten gaat.

Boek minder toeristische vakantiebestemmingen

Waarom zou je naar Zwitserland of Noorwegen gaan, als je voor de helft van het geld een mooie vakantie in Tsjechië kunt boeken? De onontdekte parels in Oost- Europa zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan toeristische trekpleisters zoals Frankrijk, Italië en Oostenrijk. En het leuke is; in deze landen is genoeg moois te zien! Ga bijvoorbeeld eens naar Bulgarije, Polen of Montenegro. Wil je een keer buiten Europa op vakantie? Kijk dan eens naar landen als Vietnam, Indonesië en de Filipijnen.

Meer tips om de beste vakantiedeals te vinden

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips om de beste vakantiedeals te vinden. Voor meer tips en inspiratie over vakantiedeals is Galekkeropvakantie.nl een geschikte website om in de gaten te houden. Hier worden wekelijks interessante blogs geplaatst omtrent reizen en vakanties.

Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>